31 Martie 2011

Bancile straine din SUA ar putea prezenta planuri de desfiintare a diviziilor locale



Bancile mari straine cu operatiuni in SUA ar putea fi obligate sa prezinte autoritatilor americane planuri de desfiintare a sucursalelor locale, pentru cazul in care s-ar confrunta cu probleme, potrivit unei propuneri a Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), transmite AFP.
Legea reformei sistemului financiar, promulgata in iulie anul trecut, prevede ca bancile americane cu active a caror valoare depaseste 50 de miliarde de dolari sa prezinte periodic Rezervei Federale (Fed) si altor autoritati de reglementare planuri pentru o desfiintare rapida si controlata in cazul in care se confrunta cu probleme grave financiare sau ajung la faliment, informeaza Mediafax.

Legea este aplicabila unor banci precum Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Wells Fargo, US Bancorp, dar si asiguratorilor AIG, State Farm, Travelers si Allstate.

FDIC, agentia guvernamentala care asigura depozitele constituite la banci, propune insa ca si companiile financiare straine cu active de peste 50 de miliarde de dolari sa fie obligate sa prezinte planuri de desfiintare pentru subsidiarele din SUA.

Printre bancile straine vizate se numara BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, Natixis (Franta), Deutsche Bank (Germania), Royal Bank of Scotland, Barclays, HSBC (Marea Britanie), Credit Suisse (Elvetia) si asiguratori ca Prudential, Aviva (Marea Britanie), Allianz (Germania), AXA si CNP (Franta).

Legea reformei Wall Street-ului permite statului sa preia controlul oricarei companii financiare cu importanta sistemica, a carei faliment ar putea afecta intregul sistem financiar.



Citeste si