13 Mai 2011

Teva: Vanzari in crestere cu 12% in T1



Vanzarile Teva, cel mai mare producator de medicamente generice la nivel mondial, au crescut cu 12% in primul trimestru, la 4,1 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate de grupul farmaceutic israelian.

Analistii intervievati de Bloomberg anticipau vanzari de 4,29 miliarde de dolari, informeaza Mediafax.

Profitul net, excluzand unele costuri, a urcat cu 13%, la 936 milioane de dolari, si a confirmat asteptarile analistilor.

Vanzarile de medicamente generice din Statele Unite, cea mai mare piata a grupului, au scazut pentru al doilea trimestru consecutiv, cu 32%, din cauza unor probleme de productie si in lipsa unor produse noi.

Pe piata nord-americana, veniturile au coborat cu 11%, la 2,06 miliarde de dolari, dupa ce compania a inchis o fabrica din Irvine, California, din cauza problemelor de calitate a produselor. Teva a redus productia la o unitate din Ierusalim, in urma unei scrisori de avertizare din partea autoritatilor de reglementare din SUA.

In Europa, veniturile au avansat cu 66%, la 1,34 miliarde de dolari, sustinute de includerea vanzarilor companiei Ratiopharm, cumparata de Teva in august anul trecut.

Teva a convenit saptamana trecuta preluarea companiei americane Cephalon, pentru 6,2 miliarde de dolari, in vederea reducerii dependentei de vanzarile Copaxone, medicament destinat tratarii sclerozei multiple, care a reprezentat 22% din vanzarile realizate in primul trimestru.



Citeste si