17 Iunie 2011

Bilantul atacului cibernetic asupra Citigroup: 360.000 de conturi afectate



Citigroup, a treia mare banca din SUA, a anuntat ca un atac cibernetic din luna mai a afectat circa 360.000 de conturi apartinand cardurilor de credit, aproape dublu fata de cat a indicat banca anterior, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Aproape 218.000 de clienti afectati au primit noi carduri impreuna cu o scrisoare de notificare, in timp ce restul conturilor erau inactive sau primisera carduri noi inainte de aceasta situatie, a afirmat banca.

Citigroup a anuntat saptamana trecuta ca aproximativ 1% din conturile bancii din America de Nord au fost afectate de atacul hackerilor. Potrivit raportului anual al institutiei de credit, numarul total de clienti se situeaza la 21 milioane.

"Cauza principala este ca numarul actual de conturi este mai mare decat cel din raportul pentru anul trecut, dar si a unor variatii determinate de motive precum inchiderea unor conturi", a afirmat un purtator de cuvant al Citi.

In urma atacului cibernetic din mai au fost accesate nume, numere de cont si informatii de contact apartinand clientilor, insa, potrivit bancii, "nu au fost compromise date critice pentru a comite fraude". Alte sisteme online de servicii bancare nu au fost accesate, a adaugat purtatorul de cuvant.

Banca este ultima dintr-o serie de companii care s-au confruntat cu atacuri informatice in ultimele luni, intre care Sony, Google si Lockheed Martin.

Citeste si:

Citigroup, noua victima a hackerilor



Citeste si