25 Iulie 2011

Compania italiana D'Appolonia, numita consilier pentru Nabucco



Compania italiana de inginerie D’Appolonia S.p.A. (D’Appolonia) a fost numita incepand cu 1 iunie 2011 consilier pentru evaluarea impactului social si asupra mediului (ESIA) pentru proiectul Nabucco.

Compania italiana va acorda suport Nabucco in vederea finalizarii eficiente a ESIA la nivelul intregului proiect.

"Principalul scop al nominalizarii D'Appolonia este acela de a asigura finalizarea cu succes a unui proiect integrat ESIA, care sa indeplineasca cerintele institutiilor financiare internationale si sa fie in acord cu legislatiile nationale si europene", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

D’Appolonia va fi responsabila de asigurarea coerentei intre evaluarile nationale ale impactului asupra mediului si ESIA la nivelul intregului proiect, precum si de armonizarea standardelor si cerintelor Nabucco Gas Pipeline International GmbH si cele ale institutiilor financiare internationale (BEI, BERD si IFC), in conformitate cu Acordurile de Sprijin ale Proiectului semnate in iunie.

Mai precis, D’Appolonia va elabora toata documentatia necesara pentru procesul de ESIA la nivelul intregului proiect. In calitate de consilier, compania va asigura uniformitate intre Nabucco Gas Pipeline International GmbH si subsidiarele nationale Nabucco si va implementa sistemele de management necesare, precum documentele de implicare a partilor interesate, planurile de achizitionare a terenului si compensare si planurile de management social si de mediu, atat la nivelul intregului proiect cat si in fiecare tara.

Acestea vor fi coordonate la nivelul fiecarei tari si al intregului proiect de catre echipe dedicate, care vor consilia subsidiarele nationale Nabucco si inginerii FEED locali in toate aspectele sociale si de mediu asociate cu finalizarea evaluarilor impactului social si asupra mediului si planurile relevante de management.

Obiectivul Nabucco, proiect inceput in 2002, este construirea unui gazoduct care sa aduca in Europa gaze naturale din bazinul Caspic si din Asia Centrala, pe ruta Turcia - Bulgaria - Romania - Ungaria - Austria, reducand astfel dependenta UE de gazele importate din Rusia.

Nabucco este dezvoltat de un consortiu la care participa companiile OMV (Austria), Transgaz Medias, MOL (Ungaria), BOTAS (Turcia), Bulgargaz (Bulgaria) si RWE (Germania). Proiectul este sprijinit de Uniunea Europeana. Investitia totala este evaluata la opt miliarde de euro.

Prin Nabucco se intentioneaza transportarea a 31 miliarde metri cubi de gaze pe an din regiunea Caspica la un hub din Austria. Startul lucrarilor de constructie a fost amanat de consortiul care dezvolta proiectul din 2012 in 2013, iar primele livrari de gaze au fost intarziate din 2015 pana in 2017.



Citeste si