25 Iulie 2011

Cine este barbatul care a provocat masacrul din Norvegia



Barbatul norvegian in varsta de 32 de ani arestat pentru atacul armat din cadrul scolii de vara a organizatiei de tineret a Partidului Laburist aflat la putere si a atacului cu bomba din centrul capitalei Oslo se numeste Anders Behring Breivik, un conservator si nationalist, asa cum l-a caracterizat publicatia Verdens Gang.

Blond, cu o inaltime de 1,80 m, Anders Behring Breivik a aparut pe insula Utoya, unde avea loc scoala de vara a organizatiei de tineret a Partidului Laburist, echipat ca si politist. A deschis focul asupra tinerilor dupa ce le adresase cateva cuvinte in norvegiana.

Potrivit autoritatilor, Breivik ar fi fost vazut in zona unde a avut loc atacul cu bomba inainte cu doua ore de producerea atactului armat din Utoya.

Numarul victimelor celor doua incidente a crescut la 91, mai arata ultimele informatii citate de publicatie.

Anders Behring Breivik a studiat la Scoala de Comert din Oslo si este descris de cotidianul Verdens Gang drept conservator si nationalist. Totodata, acesta este caracterizat ca si francmason.

Pe pagina sa de Facebook – ce a fost blocata intre timp – Breivik impartasea ideile celebrului premier britanic Winston Churchill si viziunea eroului norvegian Max Manus.

Potrivit Verdens Gang, suspectul nu a incalcat pana in prezent legea, avand doar cateva sanctiuni rutiere. Breivik detine permis de port arma pentru un pistol Glock, carabina si o arma automata.

Anders Behring Breivik s-a mutat in luna iulie a acestui an in orasul Rena, la vest de Oslo, unde detinea o ferma sub numele de “Breivik Geofarm”. Acesta ar fi putut folosi numele firmei pentru a obtine cantitati mari de fertilizatori artificiali si alte chimicale utilizate la fabricarea explozibililor.

Sursa foto: Facebook



Citeste si