1 August 2011

Sa tot creasca pretul petrolului: Profitul Exxon a urcat cu 41%



Profitul grupului american Exxon a crescut cu 41% in trimestrul al doilea, la 10,7 miliarde de dolari, ca urmare a preturilor ridicate la petrol si a imbunatatirii rezultatelor pe segmentele de rafinare si distributie, potrivit Wall Street Journal.

Exxon se alatura astfel altor grupuri petroliere care au raportat cresteri substantiale ale profiturilor, amintind de perioada de dinaintea prabusirii pietelor financiare in 2008, cand barilul de petrol se tranzactiona la cotatia record de 147 de dolari, scrie Mediafax.

Rezultatul din trimestrul al doilea al celui mai mare grup petrolier listat din lume a fost insa mai mic decat profitul record de 14,83 miliarde de dolari raportat in trimestrul al treilea al anului 2008.

Castigul pe actiune a avansat de la 1,61 dolari in urma cu un an la 2,18 dolari, iar veniturile au crescut cu 33,5%, la 125,4 miliarde de dolari.

Productia grupului a urcat in trimestrul aprilie-iunie cu 10%, la 4,4 milioane de barili de echivalent petrol, sustinuta de preluarea producatorului de gaze naturale XTO Energy.



Citeste si