9 Septembrie 2011

Top 5 jucarii excentrice ale miliardarilor



Cand esti miliardar, iti permiti anumite mofturi si poti fi excentric in achizitii, chiar si pe timp de criza. De la mai clasicele obiecte de arta, la echipe de fotbal sau..rechini imbalsamati, iata cateva dintre cele mai interesante cadouri pe care si le-au facut bogatii lumii, potrivit Business Insider.

Richard Branson: submarin de 470.000 euro

Fondatorul Virgin Group, britanicul Richard Branson, este cunoscut in lumea intreaga drept un om de afaceri excentric, cu spirit aventuros si idei nastrusnice.

Cum Branson detine deja o linie aeriana, o casa de discuri, o companie de telefoane mobile, cateva restaurante de lux si o insula in Caraibe, achizitionarea unui mini submarin a venit ca un pas firesc.

Miliardarul a cumparat “aeronava subacvatica” Necker Nymph cu aproximativ 470.000 euro si acum o inchiriaza cu 18.000 euro pe saptamana vizitatorilor insulei sale, potrivit Daily Mail.


Nava are 3 locuri si nu este acoperita, de aici asemanarea cu o aeronava. Submarinul practic “zboara” prin apa, in timp ce pasagerii, echipati cu costume de scafandru, se bucura de privelistea apelor caraibiene la o adancime de 30 de metri, potrivit site-ului oficial al catamaranului detinut de Branson, care duce turistii la destinatie.

Sursa foto: www.neckerbelle.virgin.com


Steven Cohen: rechin imbalsamat sau opera de arta?

Managerul fondului de hedging SAC Capital Advisor, Steven Cohen are o avere estimata la 11,4 miliarde de dolari si este un cunoscut investitor in arta.

Printre achizitiile sale mai spectaculoase se numara “Woman III”, a artistului abstract Willem de Kooning (a doua cea mai scumpa pictura vanduta vreodata), pe care Cohen a platit 137,5 milioane de dolari.

Recent, omul de afaceri a mai investit 110 milioane dolari intr-o opera a artistului Jasper Johns.

Pe langa acestea, rechinul imbalsamat al celebrului si controversatului Damien Hirst, care l-a costat pe Cohen 8 milioane de dolari, pare un adevarat chilipir.

Sursa foto: www.artspot.it


Jeff Bezos: proiect secret pentru o nava spatiala

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos investeste de mult intr-un proiect pentru o nava spatiala dezvoltata de compania sa, Blue Origin.

Proiectul este al treilea de acest fel, dezvoltat in ideea extinderii serviciilor turistice in spatiu si sprijinite de antreprenori miliardari din intreaga lume (ceilalti doi sunt Richard Branson si Elon Musk).

In luna aprilie, firma lui Bezos a primit o finantare de 22 milioane de dolari de la NASA pentru a dezvolta mijloace de transport pentru atronautii care trebuie sa ajunga pe Statia Spatiala Internationala, potrivit Business Insider.

Sursa foto: www.blueorigin.com


Vladimir Antonov: echipele de fotbal britanice - slabiciunea rusilor

Credeati ca numai Roman Abramovici are o slabiciune pentru cluburile de fotbal din Marea Britanie?

Omul de afaceri Vladimir Antonov a devenit recent cel mai nou proprietar rus al unei astfel de echipe, odata cu achizitionarea fotbal clubului Portsmouth in luna iunie.

Cu o avere estimata la 300 de milioane de dolari, Antonov mai detine echipa de baschet lituaniana Lietuvos Rytas Vilnius, dar si o parte din actiunile companiei care organizeaza conferintele internationale Leaders in Football si PowerPlay Golf, potrivit Business Insider.

Sursa foto: www.portsmouthfc.co.uk


Paul Allen: colectii de avioane din al doilea razboi mondial

Co-fondatorul Microsoft, Paul Allen colectioneaza si restaureaza avioane din cel de-al doilea razboi mondial ca hobby.

Allen are deja 20 de astfel de aeronave, printre care si un Republic P-47D Thunderbolt, un Curtiss 40C Tomahawk si Polikarpov U-2/Po-2.

De restaurare, omul de afaceri se ocupa in hangarul sau personal, pe a carui restaurare a cheltuit 5 milioane de dolari.

Cum avioanele s-au inmultit pe parcursul anilor, spriritul antreprenorial al lui Allen l-a determinat sa infiinteze si un muzeu dedicat aparatelor de zbor, numit "The Flying Heritage," care se va deschide in curand.

Pentru topul complet al celor mai ciudate si unice jucarii ale miliardarilor lumii, intrati pe Business Insider.

Sursa foto: www.flyingheritage.com




Citeste si