20 Septembrie 2011

Cum pierdeam vremea la munca inainte de Internet



Inainte de Facebook, de YouTube sau Wikipedia, se putea presupune ca angajatii erau mai fideli angajatorului, munceau mai mult si pierdeau timpul mai putin. Se pare insa ca nu era cazul si angajatii gaseau alte modalitati de “a evita” sa lucreze. Vezi cateva dintre cele mai intalnite, conform BusinessInsider.com. Surse foto: Flickr si Dreamstime.com.

Aruncatul cu mingea in cosul de gunoi/sertar

Echipamentul necesar – mingi de tenis
- Un cos de gunoi, sertare nu foarte mari.

Regulament:

- Mingea trebuie sa ricoseze dintr-un obiect (perete, birou, nu conteaza)
- Primesti 1 punct daca nimeresti in orice sertar
- Primesti 2 puncte daca nimeresti intr-un sertar din colt, mai dificl de atins
- Pierzi 1 punct daca mingea ajunge aproape de sefii tai sau in sertarele adversarilor

Persoana care atinge 5 puncte primul castiga.


A-ti cunoaste (cu adevarat) colegii de lucru

Neexistand Internet, colegii de munca comunicau mult mai mult, ieseau mult mai des si “pauzele de tigara” se lungeau mai mult. Uneori ei inventau si jocuri in urma carora, direct sau indirect, invatau multe unul despre altul.

Te jucai Minesweeper si Solitaire

Cu totii ne mai amintim (si unii inca joaca) cele doua programe cu care Windows 95 venea “la pachet” – Minesweeper si Solitaire. Dumneavoastra cate ore pierdeati jucandu-le, la serviciu?

Trimiteai fax-uri farsa

Uneori, pentru a trece timpul, impreuna cu un coleg-doi te apucai sa trimiti fax-uri cu mesaje mai mult sau mai putin decente altor departamente. Colegii de acolo, de cele mai multe ori, nu stateau mult pe ganduri si iti raspundeau – cu aceeasi moneda.

Visai cu ochii deschisi

Angajatilor de acum aproape 20 de ani le era mai usor sa viseze cu ochii deschisi, uitandu-se intr-un punct fix, pe fereastra. Odata cu asta, veneau si mai multe idei, probabil.

Pretindeai ca lucrezi

Dar de fapt, cu pixul in mana, atipeai. Un angajat povesteste ca il amuza teribil cum un coleg de munca scria si il observa, in cateva minute, cum incetinea si, intr-un final, adormea cu pixul in mana. Uneori ii mai cadea si capul, dar doar putin – avea antrenament.

Citeai carti

Desi acum poti citi pe Internet, si poate chiar mai comod, si inainte puteai ascunde o carte sub birou si sa mai citesti cateva randuri cand sefii nu erau primprejur.

Se citeau toate flyerele ce veneau prin posta

Daca in prezent cand vine prin posta traditionala vreo reclama de cele mai multe ori arunci doar o privire si apoi o arunci, in trecut, pentru a mai trece timpul, multi angajati le citeau “din scoarta in scoarta”, cu interes maxim.

Pauze de masa indelungate

Nu de putine ori, in era Internetului, angajatii prefera sa manance o gustare rece pe birou, cu ochii in calculator. In trecut, pauzele de masa erau mai disciplinate si…durau mult mai mult.



Citeste si