28 Septembrie 2011

Iata de ce planul lui Obama are sanse de aplicare reduse



Planul presedintelui american Barack Obama de reducere a deficitului bugetar poate avea un efect pozitiv asupra ratingului Statelor Unite, dar sansele de aplicare a acestuia sunt "extrem de reduse", potrivit Moody’s Investors Service.

In plus, reducerea deficitului bugetar al SUA va fi ingreunata de pericolul incetinirii cresterii economice, se arata intr-un raport al agentiei de evaluare financiara, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Moody’s a notat ca planul lui Obama este cel mai recent dintr-o serie de propuneri care demonstreaza ca reducerea deficitului bugetar este obiectivul administratiei de la Casa Alba si al conducerilor ambelor partide politice.

Perspectiva de crestere economica a SUA este principala problema pentru toate aceste propuneri.

"Toate aceste planuri vor avea ca rezultat o traiectorie descendenta a datoriilor, in urmatorul deceniu, daca vor fi sustinute de crestere economica stabila", a afirmat in raport analistul Steven Hess.

El a adaugat ca analistii Moody’s considera ca cresterea economica a Statelor Unite se va mentine sub potential cel putin in 2012 si va fi sub ritmul estimat in planurile prezentate de administratia americana.



Citeste si