21 Octombrie 2011

Premiu de 285.000 euro pentru cea mai buna metoda de iesire din zona euro



Omul de afaceri britanic Lord Wolfson si institutul de politici si cercetare Policy Exchange au decis sa ofere un premiu de 250.000 de lire sterline (aproximativ 285.000 de euro) persoanei care va gasi cea mai buna metoda care ii va permite unei tari sa iasa din zona euro, scrie marketwatch.com.

Acesta este al doilea cel mai mare premiu pe care economistii il pot incasa, dupa premiul Nobel. Oferta vine in contextul in care liderii europeni sunt asteptati sa se intalneasca la finele acestei saptamani pentru a gasi o solutie care sa duca la rezolvarea crizei datoriilor suverane.

„Eu, alaturi de majoritatea oamenilor de afaceri din Europa, speram ca zona euro sa se stabilizeze. Totusi, in cazul in care acest lucru nu se va intampla, Europa nu trebuie sa doarma. Premiul este menti sa ii determine pe cei mai straluciti economisti sa gaseasca solutii care sa rezolve acest vid de politici”, spune Wolfson.

Britanicul considera ca miza crizei datoriilor din zona euro este enorma, viitorul economiei mondiale depinzand de felul in care aceasta va fi rezolvata.
Termenul limita pana la care cei interesati de premiu pot trimite solutiile este 31 ianuarie 2012. Participantii vor fi evaluati de un juriu format din profesori in economie.

Sursa imagine: sxc.hu



Citeste si