Divizia de administrare de active a grupului britanic HSBC a lansat un nou fond pentru investitii pe pietele de capital "de frontiera", mai mici si cu lichiditate mai redusa in randul celor emergente, vizand inclusiv Romania, potrivit Wall Street Journal.
Fondul, care este deschis inca investitorilor, va prelua si activele de 170 de milioane de dolari ale fondului HSBC New Frontiers, lansat in februarie 2008, informeaza Mediafax.

Noul fond va avea o abordare pe termen lung si va viza emisiuni de actiuni in tari precum Qatar, Pakistan, Nigeria, Romania, Vietnam si Argentina.

O parte a investitorilor considera ca astfeld e state ofera profituri mai mari pe termen lung, chiar daca riscurile sunt mai ridicate.
Noul fond va fi administrat de managerul HSBC New Frontiers, Andrea Nannini, potrivit portalului britanic CityWire.

In ultimii trei ani, HSBC New Frontiers a avut un randament de 17%, in timp ce indicele MSCI EM (Emerging Markets) TR a urcat cu 89% (calculat in dolari).

Termenul "piete de frontiera" a fost introdus in 1992 de IFC, divizie a Bancii Mondiale, pentru a descrie o categorie de economii de piata din randul celor emergente. In timp ce pietele emergente sunt tari cu economii si burse care arata ca se afla in primele faze de evolutie catre nivelul din tarile dezvoltate, cele de frontiera reprezinta o subcategorie mai putin dezvoltata si cu piete mai putin lichide decat pietele emergente avansate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri