ArcelorMittal va concedia 10% dintre cei 6.000 de angajati din Cehia din cauza cererii sub estimari, pe fondul incetinirii activitatii economice, a declarat un lider sindical ceh, citat de Reuters, scrie Mediafax.
Producatorul de otel, lider mondial, a anuntat la inceputul lunii noiembrie ca scaderea usoara a cererii din timpul verii se accentueaza in al doilea semestru, iar clientii sunt tot mai prudenti din cauza incertitudinilor economice.

ArcelorMittal are circa 6.000 de angajati in Cehia, iar sindicalistul Roman Bacica, membru al Consiliului de Supraveghere al subsidiarei locale a grupului, a confirmat informatiile.

"Cererea nu este conform asteptarilor. Unele unitati din Europa de Vest si-au intrerupt deja activitatea", a aratat el, adaugand ca angajatii pot solicita pana pe 20 ianuarie sa fie inclusi in programul de disponibilizari voluntare cu plata compensatorie.

ArcelorMittal a lansat in septembrie un plan de refocalizare a productiei pe combinatele siderurgice cu cele mai mici costuri, pentru a creste profitul.

Compania intentioneaza sa inchida operatiunile siderurgice din Liege, Belgia, si a suspendat temporar activitatea unor furnale din Franta, Germania, Polonia, Luxembourg si Spania.

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, detine in Romania patru combinate siderurgice, la Galati, Roman, Iasi si Hunedoara, operatorul portuar Romportmet Galati si compania ArcelorMittal Construction Romania.

Sursa foto: ArcelorMittal

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri