Producatorul de otel, lider mondial, a anuntat la inceputul lunii noiembrie ca scaderea usoara a cererii din timpul verii se accentueaza in al doilea semestru, iar clientii sunt tot mai prudenti din cauza incertitudinilor economice.

ArcelorMittal are circa 6.000 de angajati in Cehia, iar sindicalistul Roman Bacica, membru al Consiliului de Supraveghere al subsidiarei locale a grupului, a confirmat informatiile.

"Cererea nu este conform asteptarilor. Unele unitati din Europa de Vest si-au intrerupt deja activitatea", a aratat el, adaugand ca angajatii pot solicita pana pe 20 ianuarie sa fie inclusi in programul de disponibilizari voluntare cu plata compensatorie.

ArcelorMittal a lansat in septembrie un plan de refocalizare a productiei pe combinatele siderurgice cu cele mai mici costuri, pentru a creste profitul.

Citeste si:

Compania intentioneaza sa inchida operatiunile siderurgice din Liege, Belgia, si a suspendat temporar activitatea unor furnale din Franta, Germania, Polonia, Luxembourg si Spania.

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, detine in Romania patru combinate siderurgice, la Galati, Roman, Iasi si Hunedoara, operatorul portuar Romportmet Galati si compania ArcelorMittal Construction Romania.

Sursa foto: ArcelorMittal