6 Decembrie 2011

E.ON vinde divizia din Bulgaria pentru 133 de mil. euro



Grupul german E.ON a convenit vanzarea diviziei de electricitate din Bulgaria catre compania ceha Energo Pro, pentru 133 milioane de euro, motivul fiind, potrivit analistilor bulgari, reglementarea excesiva a pietei si atacurile politice.

E.ON Bulgaria opereaza reteaua de energie electrica din nord-centrul si nord-estul Bulgariei, relateaza Novinite, citata de Mediafax.

Grupul energetic german intentioneaza sa renunte pana in 2013 la active in valoare de 15 miliarde de euro la nivel mondial, din care a vandut deja de 9 miliarde de euro.

Energo Pro este specializata in productia de hidroenergie si de electricitate obtinuta din surse regenerabile. Compania ceha are o divizie in Bulgaria, care opereaza opt centrale hidroelectrice, fiind cel mai mare producator de astfel de energie din tara.

Presa din Bulgaria a comentat ca retragerea E.ON este motivata atat de noua strategie a grupului german de a restrange operatiunile din Europa in favoarea celor din Rusia si America Latina, cat si de reglementarea excesiva a pietei si amestecul guvernului.



Citeste si