"Cu siguranta da, finantarea este o problema de incredere, iar aceasta se imbunatateste", a spus Ghizzoni intr-o conferinta de presa.

Bancile europene au fost lovite puternic de temeri referitoare la stabilitatea financiara si datoriile mari ale guvernelor, in timp ce o amplificare a crizei datoriilor suverane a dus la inghetarea finantarii din piata a institutiilor de credit, scrie Mediafax.

"Nu vad Europa ca o regiune in criza din acest punct de vedere, este doar o problema de a reactiva piata, ceea ce inseamna ca sunt necesare decizii politice majore", a spus Ghizzoni, adaugand ca nu are indoieli legate de supravietuirea zonei euro.

Citeste si:

Bancile din Europa au fost nevoite sa recurga la masuri precum majorari de capital sau vanzari de active pentru a-si consolida capitalul si pentru a combate temeri ca s-ar putea prabusi sub povara expunerii la datoria suverana.

UniCredit a anuntat, in noiembrie, ca va cere actionarilor capital suplimentar de 7,5 miliarde de euro, va desfiinta 6.150 de locuri de munca si va renunta la unele operatiuni pentru a-si consolida situatia.