Senatori republicani din Statele Unite au introdus vineri o propunere de lege in vederea suprimarii celor 100 de miliarde de dolari pe care Washingtonul i-a pus la dispozitia Fondului Monetar International (FMI) pentru a creste resursele acestuia, relateaza Mediafax.
"A forta contribuabilii sa salveze state providentiale burtoase din Europa este nerezonabil si imoral", a afirmat intr-un comunicat unul dintre cei 26 de senatori care sustin propunerea, Tom Coburn.

Legea "No More IMF Bailouts Act" ar abroga dispozitia bugetara votata in 2009 care a permis SUA sa contribuie partial la resursele de imprumut ale FMI cu 100 de miliarde de dolari si la cresterea capitalului sau cu opt miliarde.

Aceasta ar constrange administratia americana sa se opuna acordarii de fonduri de la FMI catre o tara din Uniunea Europeana. Statele Unite detin drept de veto in cadrul FMI.

"Ajutoarele nu rezolva crizele bugetare, ele le agraveaza", a apreciat un alt senator, Jim DeMint.

Aceasta dispozitie nu are nici o sansa sa fie promulgata, deoarece chiar daca ar fi votata de cele doua Camere ale Congresului, presedintele Barack Obama si-ar exercita dreptul de veto.

Executivul nu a utilizat niciodata o dispozitie a legii de reformare a regulilor financiare din 2010 care il obliga sa se opuna acordarii de fonduri de la FMI unei tari a carei datorie publica nu este viabila.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri