Premiul “Personalitatea Anului” , acordat in fiecare an, de revista Time persoanelor care “fac istorie” prin actiunile intreprinse, va fi acordat in 2011 “protestatarului”.

Din Tunisia pana in Statele Unite si Europa , iar in decembrie si in Rusia, protestele nu au adus la cunostinta lumii intregi doar plangerile manifestantilor, ci chiar au reusit schimbe lumea, relateaza Tv Novosti.

Chiar daca alegerea persoanei care sa primeasca titlul de Personalitatea Anului depinde in mare de alegerea redactorului sef al revistei Time, Richard Stengel, majoritatea voturilor se indreapta catre prim ministrul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, vazut favorit pentru castigarea premiului.
Recep Tayyip Erdogan este vazut de multi drept un lider al democratiei in lumea araba.

In afara de prim ministrul Turciei, mai sunt si alti politicieni care pot accede la castigarea premiului. Printre acestia se numara Angela Merkel si Nicolas Sakozy. Din randurile oamenilor de afaceri ii avem pe Steve Jobs si magnatul media Rupert Murdoch.S-au luat in considerare si grupul de hackeri Anonymous si miscarea antibancara “Occupy Wall Street”.

“Personalitatea anului “, desemnata de revista Time poate fi o persoana sau un grup care a reusit sa aiba cel mai mare impact asupra e evenimentelor din anul respectiv.

In 2010, titlul “Personalitatea Anului” a fost acordat lui Mark Zuckerberg , fondatorul retelei Facebook. Alte personalitati care au castigat recent titlul au fost Barack Obama(2008), iar in 2007 Vladimir Putin.

Sursa Foto: Time Magazine


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia isi suspenda activitatea la INF si dezvolta rachete hipersonice