"Perspectiva negativa inseamna ca exista putin peste 50% sanse de scadere a ratingului in urmatorii doi ani", precizeaza Fitch.

"Comparativ cu alte state din zona euro notate cu AAA, Franta este cea mai expusa la o intensificare a crizei", apreciaza Fitch.

Cu toate acestea, mentinerea ratingului "AAA" pentru Franta se datoreaza "economiei bogate si diversificate, institutiilor politice, publice si sociale eficiente si flexibilitatii in materie de finantare", subliniaza Fitch Ratings.

Urmeaza inca sase tari din zona euro

Agentia Fitch intentioneaza sa retrogradeze ratingul datoriilor publice a sase state din zona euro - Spania, Italia, Belgia, Slovenia, R.Cipru si Irlanda, transmite AFP.

Citeste si:

Ratingul datoriilor publice ale acestor state urmeaza sa fie diminuat pana in ianuarie, a precizat Fitch. Aceste state aveau deja perspective negative.

Fitch a explicat ca va examina separat eforturile intreprinse de aceste tari, subliniind insa ca "natura sistemica" a crizei din zona euro are efecte adverse asupra stabilitatii economice si financiare in intreaga regiune.

Toate aceste tari sunt clasate la categoria "investitii", ceea ce inseamna ca sunt debitori relativ siguri. In prezent, aceste tari au urmatoarele cotatii: Spania "AA-", Italia "A+", Belgia "AA+", Irlanda "BBB+", Slovenia "AA-", iar R.Cipru "BBB".