Moody's a redus ratingul Belgiei cu 2 trepte

Agentia de evaluare financiara Moody's a redus vineri ratingul Belgiei cu doua trepte, la "Aa3", relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Moody's a invocat deteriorarea conditiilor de finantare pentru statele din zona euro, riscurile pentru cresterea economiei belgiene si cosul bugetar pe care l-ar putea avea salvarea unor banci, printre care si Dexia.

"Fragilitatea pietelor datoriei publice este din ce in ce mai acuzata si are sanse mici sa inceteze inr-un viitor apropiat. Aceasta inseamna un potential crescut de tensiuni privind finantarea tarilor din zona euro cu o datorie publica si a nevoilor de refinantare ca a Belgiei", a precizat agentia intr-un comunicat.

"Al doilea motiv al deciziei Moody's este marirea considerabila a riscurilor pe termen mediu pentru cresterea economica, dincolo de orice ajustare ciclica normala, in mica economie belgiana, foarte deschisa", a continuat agentia.

In fine, agentia mentioneaza "aparitia unor noi riscuri care creeaza o incertitudine mai mare cu privire la implicatiile angajamentelor conditionale in favoarea sectorului bancar pentru finantele statului".

Moody's plasase ratingul Belgiei sub supraveghere in octombrie. Perspectiva este negativa, ceea ce inseamna ca agentia ar putea reduce din nou ratingul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri