Germania este considerata cea mai sigura tara din zona euro, in contextul crizei datoriilor suverane, potrivit Mediafax.

"Investitorii realizeaza din ce in ce mai mult diferentele dintre state, mai ales in zona euro. Germania, ca emitent de referinta, a profitat de pe urma fundamentelor puternice, precum lichiditatea ridicata, politica transparenta de emisiuni sau cele mai bune oportunitati de hedging. Ma astept ca acesti factori sa reprezinte o influenta pozitiva asupra increderii investitorilor si anul urmator", a spus seful agentiei pentru administrarea datoriei, Carl Heinz Daube.

In timp ce randamentele tarilor de la periferia zonei euro au atins niveluri record in ultimii ani, din cauza temerilor legate de criza din zona euro, randamentele Germaniei au fost impinse la minime record, iar plasamentele in datoria guvernului de la Berlin si-au pierdut din atractivitate.

Citeste si:

Trei licitatii organizate de Germania au atras oferte cu o valoare mai mica decat suma vizata, partial din cauza randamentelor foarte mici.

Guvernul de la Berlin si-a redus masiv programul de imprumuturi prin emisiuni de obligatiuni in acest an, sustinut de veniturile peste asteptari din taxe. Statul a atras fonduri de 275 miliarde de euro, fata de 302 miliarde de euro cat intentiona initial.