Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat ca previziunile institutiei referitoare la cresterea economiei mondiale in 2012 vor fi aproape sigur revizuite in scadere, in special din cauza crizei datoriilor din zona euro, transmite AFP, potrivit Mediafax.

"Sunt aproape sigura ca estimarile din septembrie ale FMI, referitoare la cresterea economiei mondiale, de 4%, vor fi revizuite in scadere in ianuarie", a spus Lagarde in fata Adunarii Nationale din Niger.

Ea a explicat ca "norii care se aduna, in special deasupra Europei, atrag dupa ei perspective reduse".

Amenintarea imediata este un cerc vicios marcat de inrautatirea increderii, agravarea instabilitatii de pe pietele financiare si acumularea de datorii publice nesustenabile, a adaugat sefa FMI.

Christine Lagarde a aratat ca tarile dezvoltate din zona euro se afla in centrul crizei si tot ele trebuie sa se gaseasca in centrul solutiei, care trebuie sa includa nu doar masuri de ajustare bugetara ci si de sustinere a cresterii si de reducere a somajului.

"Daca nu se va face nimic, criza de incredere se va agrava in toate tarile, astfel incat economiile mondiale, fara exceptie, vor suporta consecintele", a avertizat Christine Lagarde.

Lagarde a sosit marti in Niger, una dintre cele mai sarace tari ale lumii, iar miercui s-a intalnit cu presedintele Mahamadou Issoufou.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si