Economia Turciei a prosperat in cei peste zece ani de la crearea zonei euro, chiar daca nu face parte din Uniunea Europeana, dar criza datoriilor i-ar putea afecta cresterea economica, relateaza AFP.
"Ceea ce se intampla in Europa priveste si Turcia. Daca Uniunea Europeana are febra, Turcia este si ea bolnava, pentru ca cele doua economii sunt interdependente", a declarat un politician socialist din Turcia, potrivit Mediafax.

Exporturile Turciei in UE sunt o parte importanta din schimburile sale comerciale, in special dupa un acord vamal din 1995.

In urma cu zece ani, Turcia iesea dintr-o perioada de probleme economice grave, dupa o interventie a FMI care a cerut reforme structurale profunde.

In aceasta perioada, inflatia s-a redus de la 54,4% la 9,48% in noiembrie, potrivit datelor oficiale.

In 2001, economia turca s-a contractat cu 9,5%. In primele noua luni din acest an, avansul PIB a fost de 9,6%.

In prezent, Turcia, cu 73 de milioane de locuitori, este a 17-a mare economie a lumii si inregistreaza una dintre cele mai mari rate de crestere la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri