Economia Germaniei va incetini anul urmator, ca urmare a impactului crizei din zona euro, dar nu va intra in recesiune, considera liderii unor asociatii industriale si de afaceri germane.

Acestia nu se asteapta la o prabusire a euro, insa privesc criza din uniunea monetara ca o amenintare majora pentru crestere si stabilitate in Europa si SUA, potrivit Mediafax.

"Ne asteptam la o incetinire economica, dar nu la recesiune", a spus presedintele asociatiei industriale (BDI), Hans-Peter Keitel.
Fenomenul este normal dupa doi ani de crestere puternica, a adaugat el.

Guvernul german estimeaza un avans economic de 3% pentru acest an si de 1% anul urmator. Mai multe institute de cercetare independente au inrautatit in ultima perioada prognozele economice pentru anul urmator de la contractie usoara la crestere sub 1%.

Seful Camerei de Comert si Industrie din Germania (DIHK), Hans Heinrich Driftmann, anticipeaza insa un avans de 2% si infiintarea de noi locuri de munca.

De asemenea, seful organizatiei exportatorilor, Anton Boerner, se asteapta la o incetinire a cresterii in 2012, dupa evolutia buna din anii trecuti.

Livrarile la extern ale Germaniei vor avansa cu aproximtiv 6% anul urmator, considera Boerner, dupa ce in anii trecuti cresterile au depasit 10%.

foto: sxc.hu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Medicii romani, tentati cu salarii de 6.000 de euro in Germania