Acestia nu se asteapta la o prabusire a euro, insa privesc criza din uniunea monetara ca o amenintare majora pentru crestere si stabilitate in Europa si SUA, potrivit Mediafax.

"Ne asteptam la o incetinire economica, dar nu la recesiune", a spus presedintele asociatiei industriale (BDI), Hans-Peter Keitel.
Fenomenul este normal dupa doi ani de crestere puternica, a adaugat el.

Guvernul german estimeaza un avans economic de 3% pentru acest an si de 1% anul urmator. Mai multe institute de cercetare independente au inrautatit in ultima perioada prognozele economice pentru anul urmator de la contractie usoara la crestere sub 1%.

Seful Camerei de Comert si Industrie din Germania (DIHK), Hans Heinrich Driftmann, anticipeaza insa un avans de 2% si infiintarea de noi locuri de munca.

Citeste si:

De asemenea, seful organizatiei exportatorilor, Anton Boerner, se asteapta la o incetinire a cresterii in 2012, dupa evolutia buna din anii trecuti.

Livrarile la extern ale Germaniei vor avansa cu aproximtiv 6% anul urmator, considera Boerner, dupa ce in anii trecuti cresterile au depasit 10%.

foto: sxc.hu