Guvernul bulgar ar putea reduce anul viitor taxa pe valoarea adaugata (TVA) cu un punct procentual, la 19%, si va infiinta politia fiscala, potrivit ministrului de Finante, Simeon Djankov, transmite Novinite.
Djankov a spus ca este aproape imposibil ca TVA sa fie redusa la 18%, dar ca este "foarte probabila" o masura de mai mica amploare.

Guvernul va lua aceasta masura fara un avertisment prealabil, pentru a evita scaderea cererii in asteptarea unei TVA mai mici, a precizat el.

Ministrul de Finante a lansat pentru prima oara aceasta idee in noiembrie, afirmand ca masura este planificata pentru 2012.

Djankov declara in 2010 ca partidul GERB aflat la guvernare intentioneaza ca pana la sfarsitul mandatului sau sa reduca TVA la 16%.

Pe de alta parte, politia fiscala care va fi infiintata va monitoriza si investiga fraudele legate de TVA si evaziunea fiscala, va avea dreptul sa efectueze propriile anchete, sa adune probe si faca arestari.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri