Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, a dat asigurari vineri ca moneda euro va supravietui dincolo de anul 2012, in pofida crizei datoriilor de stat, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
"Va fi anul 2012 sfarsitul monedei euro? Ma indoiesc serios. Este o moneda tanara, si in acelasi timp una solida. Exista in zona euro, dar nu in legatura directi cu moneda, presiuni serioase si probleme privind datoria de stat, soliditatea sistemului bancar, care sunt in curs de solutionare. Insa moneda insasi nu va disparea in 2012, nicio sansa", a afirmat Lagarde, aflata in vizita in Africa de Sud, intr-o intalnire cu presa.

Liderii europeni au convocat un nou summit pentru sfarsitul acestei luni, unde vor incerca din nou sa stabileasca un plan concret de solutionare a crizei datoriilor de stat, care a intrat in al treilea an si ameninta supravietuirea monedei unice la 10 ani de cand a intrat in circulatie.

Lagarde, aflata in primul turneu in Africa de cand a preluat sefia FMI, a reiterat ca fondul va revizui in sens negativ prognoza de crestere economica mondiala pentru 2012, in prezent de plus 4%.

Pietele emergente au fost afectate serios de aversiunea la risc declansata la nivel global in 2011 de criza datoriilor de stat. In Africa de Sud, randul s-a depreciat anul trecut cu aproape 23%.
Ministrul sud-african al Finantelor, Pravin Gordhan, a declarat ca este nevoie de noi actiuni globale pentru a combate volatilitatea valutara generata de criza din zona euro.


Foto: socialwhitepages.ca


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri