Depozitele overnight ale bancilor comerciale la Banca Centrala Europeana (BCE) au atins un nou maxim, de 482 miliarde euro, potrivit datelor prezentate marti de institutie, societatile financiare optand pentru siguranta in locul creditarii, pe fondul crizei datoriilor de stat, transmite Reuters.
Bancile din zona euro controleaza lichiditati semnificative, dupa ce au imprumutat in decembrie de la BCE 489 miliarde euro in cadrul primei scheme de lichiditate pe trei ani derulata de supraveghetor, potrivit Mediafax.

Germania a obtinut luni dobanzi negative, de -0,0122%, la o emisiune de titluri cu maturitatea la sase luni, un nou semnal ca investitorii prefera in aceasta perioada siguranta in loc de profit.

BCE plateste o dobanda de 0,25% pentru depozitele overnight, sub nivelul de 0,372% de pe pietele interbancare.

Depozitele overnight au atins un maxim record pentru cea de-a treia zi consecutiv.

Creditarea totala a BCE era, in raportul de marti, de 685 miliarde euro, bancile returnand astfel institutiei in depozite 70% din banii imprumutati.

Inainte de criza financiara mondiala, bancile utilizau rar facilitatea de depozite, sumele depuse depasind rareori 100 milioane euro pe zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri