O noua predictie marca Roubini: Zona euro se va destrama in urmatorii 3-5 ani

Zona euro nu se va destrama in 2012, dar exista o posibilitate destul de ridicata ca acest lucru sa se intample in urmatorii 3-5 ani, intrucat mai multe state vor fi nevoite sa paraseasca zona euro, a precizat analistul Nouriel Roubini, supranumit si Doctor Doom pentru predictiile sale apocaliptice.

„Nu ma astept ca zona euro sa se destrame in 2012. Unele state vor reusi sa-si restructureze datoriile in mod ordonat, altele intr-un mod dezordonat. Grecia s-ar putea sa fie prima care va parasi zona euro si va fi urmata si de alta tari”, a declarat Roubini, potrivit economictimes.com.

Analistul a spus ca la nivelul zonei euro a fost o pierdere a competitivitatii si ca exista dezechilibre externe importante.

„Toate politicile pe care liderii europeni le urmaresc vizeaza austeritatea fiscala, ceea ce va adanci recesiunea din zona euro si mai mult. Conditiile economice si financiare din zona euro sunt foarte severe. Germania si Franta nu isi pot impune vointa asupra celorlalte tari intrucat deciziile din zona euro au fost luate prin consens. Problemele zonei euro sunt legate de dezechilibrele severe ale stocurilor, de datoriile publice imense, de pasivele sistemului financiar si de probleme de flux”, a completat Roubini.

Acesta a explicat ca avand in vedere dificultatiile economice ale zonei euro, moneda unica va fi in continuare slaba in raport cu dolarul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Interna╚Ťional »Setari Cookie-uri