Fostul guvernator al bancii centrale din Elvetia va primi salariul pe un an intreg, aproape 600.000 de lire, dupa ce si-a dat demisia de la conducerea bancii, relateaza The Telegraph.

Motivul plecarii sale a fost o tranzactie financiara a sotiei sale, Kashya Hildebrand, care a schimbat pe data de 14 august anul trecut 400.000 de franci elvetieini in 504.000 dolari, cu trei saptamani inainte ca banca centrala a Elvetiei sa opreasca aprecierea francului in raport cu dolarul si euro.

Philipp Hildebrand are dreptul la echivalentul unui salariu pe 12 luni dupa retragerea voluntara de la sefia bancii Elvetiei, a declarat un purtator de cuvant al bancii.

Plata se va face in ciuda revelarii unor email-uri legate de faptul ca fostul guvernator era la curent cu intentiile sotie sale.

Intr-o nota datata din 15 august, Felix Scheuber, consilierul Sarasin Bank, descrie cum Philipp Hildebrand o va lasa pe sotia lui sa decida, daca sa cumpere sau nu dolari.

Investigatia bancii si a auditorului PriceWaterhouseCoopers a aratat ca Philipp Hildebrand nu avea cunostinta despre tranzactiile sotiei sale, decat dupa ce acestea au avut loc.

Dupa examinarea email-urilor, consiliul bancii a hotarat ca Philipp Hildebrand nu mai poata detine in continuarea functia de guvernator.

Fostului guvernator ii este interzis sa lucreze intr-o alta banca pana in ianuarie 2013.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri