Spania a incheiat neasteptat de bine prima operatiune importanta de finantare din acest an, dupa ce a reusit sa atraga suma de 10 miliarde euro prin emisiuni de obligatiuni, imprumuturi care depasesc de doua ori tinta stabilita, la dobanzi in scadere puternica.
Trezoreria spaniola a emis obligatiuni, cu maturitati in iulie 2015, aprilie 2016 si decembrie 2016.

Dobanda platita in cadrul operatiunii cu maturitatea in iulie 2015 a scazut puternic de la operatiunea anterioara cu scadenta similara, de la 5,187% la 3,384%., potrivit Bloomberg, potrivit Mediafax.

Randamentul de referinta pentru obligatiunile pe zece ani a scazut pe piata secundara cu 13 puncte de baza (0,13%), la 5,194%.

Italia a vandut titluri de stat cu maturitatea la un an la un randament de 2,735%, jumatate fata de dobanda de 5,952% platita in decembrie pentru titluri similare.

Randamentul de referinta afisat pentru Italia pe piata secundara a scazut astfel cu 41 puncte de baza, la 6,578%, in timp ce dobanda obligatiunilor italiene cu maturitatea la doi ani s-a prabusit cu 69 puncte de baza, la 4,02%.

Spreadul dintre randamentul de referinta platit de Italia si cel al Germaniei s-a restrans la 330 puncte de baza, de la 351 puncte de baza miercuri. Diferenta a scazut in cazul Italiei de la 517 puncte de baza la 471 puncte de baza.

Rezultatele neasteptat de bune ale operatiunilor de finantare efectuate joi de Spania si Italia au generat un val de optimism pe pietele europene. Moneda euro este in crestere cu 0,4%, la 1,2758 dolari, dupa ce a variat in ultimele zile in jurul minimului ultimelor 16 luni.

Bursele europene sunt de asemenea in urcare, in frunte cu actiunile bancare. Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene a urcat cu 0,7%, potrivit Reuters.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri