Novartis concediaza aproape 2.000 de angajati

Producatorul elvetian de medicamente a facut public planul de a restructura 1960 de locuri de munca din Statele Unite, potrivit BBC News.

Compania a declarat ca masura vine dupa pierderea dreptului de fabricare a produsului Diovan si din cauza scaderii vanzarilor la medicamentele pentru hipertensiune.

Si alte companii din industria farmaceutica iau masuri similare din cauza expirarii brevetelor de productie al unor medicamente.

In decembrie 2011, Astra Zeneca a disponibilizat 1150 de angajati in Statele Unite, aproape 24% din numarul de agenti de vanzare.

Novartis a anuntat profituri de 3,5 miliarde dolari in al treilea trimestru din 2011, insa se confrunta cu cresteri ale preturilor si cu aprecierea francului elvetian.

Prin aceasta masura compania spera sa salveze 200 milioane dolari pe an. Concedierile vor afecta 2% din forta de munca si vor avea loc in urmatorii 3-5 ani.

Pe langa aceasta, anumite operatiuni din Elvetia si Italia vor fi inchise, urmand sa fie relocate in tari cu costuri mai mici. Oficialii Novartis au mai declarat ca operatiunile de cercetare-dezvoltare vor fi transferate in Statele Unite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri