Costa Concordia era asigurata de mai multe companii, inclusiv Assicurazioni Generali, RSA Insurance si XL Group. Cele trei companii sunt expuse la posibile costuri de 405 milioane de euro in urma dezastrului, potrivit surselor citate, iar compania de reasigurare Hannover Re a anuntat ca va inregistra o "pierdere majora" de peste 10 milioane euro.

"In privinta daunelor materiale, va fi una dintre cele mai costisitoare polite. Insa in cazul unor astfel de accidente, pierderile reale pentru industria asigurarilor vin odata ce apar raniti si morti", comenteaza Eamonn Flanagan, analist de asigurari la Shore Capital Group.

Costa Concordia a naufragiat vineri in apropiere de insula Giglio din vestu Italiei, cu 3.200 de pasageri si 1.000 de membri ai echipajului la bord, dupa ce s-a ciocnit de o stanca, scrie Mediafax.

Citeste si:

Autoritatile au confirmat 5 morti si 15 disparuti, iar capitanul navei a fost arestat si este cercetat pentru omor din culpa, provocarea naufragiului si abandonarea vasului inainte ca toate persoanele aflate la bord sa fie evacuate in siguranta.

Constructia vasului a costat 450 milioane euro, potrivit comunicatului de presa care anunta, in 2004, inceperea lucrarilor.