GE a raportat venituri de 147,3 miliarde de dolari pentru anul trecut, cu 2% mai putin ca in anul precedent. Profitul din operatiuni continue a urcat cu 12%, la 14 miliarde de dolari.

Profitul net din trimestrul al patrulea a scazut cu 16%, de la 4,46 miliarde de dolari in ultimele trei luni din 2010 la 3,73 miliarde de dolari, se arata in raportul financiar al grupului. Veniturile au coborat cu 8% in intervalul analizat, de la 41,2 miliarde de dolari la 38 miliarde de dolari.

Castigul din operatiuni continue pentru trimestrul al patrulea a urcat usor, de la 3,9 miliarde de dolari la 3,93 miliarde de dolari, in contextul vanzarilor sub asteptari si a cresterii mai slabe din Europa. Rezultatul pe actiune, de 39 centi, a depasit asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, de 38 de centi pe titlu.

Citeste si:

Profitul GE se afla pe un trend de revenire, ca urmare a simplificarii afacerilor si a concentrarii pe extinderea operatiunilor din industria prelucratoare, strategie promovata de directorul general, Jeffrey Immelt.

Analistii consultati de Bloomberg anticipau vanzari de 40 de miliarde de dolari pentru ultimul trimestru al anului trecut.

Portofoliul de comenzi al GE a ajuns la sfarsitul anului la nivelul record de 200 de miliarde de dolari, de la 191 miliarde de dolari la finele trimestrului al treilea.