23 Ianuarie 2012

Roubini: Economia Chinei va incetini semnificativ in acest an



Economia Chinei va incetini semnificativ in acest an, ceea ce va duce la reducerea dobanzilor si la atenuarea restrictiilor referitoare la creditare, potrivit economistului american Nouriel Roubini, care a in 2008 a prezis criza financiara mondiala, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

"In acest an va avea loc o incetinire semnificativa a cresterii economice. Piata imobiliara incetineste, ca si cresterea exporturilor. Daca nu fac ceva, stimulente monetare si de creditare, exista riscul ca avansul sa incetineasca mult sub 8%", a afirmat Roubini, cofondator al companiei de consultanta Roubini Global Economics.

PIB-ul Chinei a crescut cu 9,2% anul trecut, cel mai lent ritm consemnat din 2002, din cauza calmarii pietei imobiliare si a crizei datoriilor din Europa care a erodat cererea pentru exporturi.

Banca centrala a coborat luna trecuta nivelul rezervelor minime obligatorii ale bancilor, pentru prima oara in ultimii trei ani, iar guvernul a permis celor mai mari cinci banci sa cresca creditarea in primul trimestru. In plus, institutia ar putea relaxa cerintele referitoare la nivelul capitalului, au declarat surse apropiate situatiei.



Citeste si