Grupul a obtinut un profit operational de 1,6 miliarde de euro, cu mult sub asteptarile medii ale analistilor de 2,1 miliarde de euro. Cea mai mica estimare a analistilor a fost de 1,93 miliarde de euro.

In ultimele trei luni ale anului trecut, comenzile primite de Siemens au scazut cu 5%, in timp ce veniturile au urcat cu 2%.

"Incertitudinile legate de criza datoriilor suverane si-au pus impactul asupra economiei reale.
Chiar daca este anticipata o redresare in a doua jumatate a anului, trebuie sa muncim mult pentru atingerea obiectivelor", a declarat directorul general Peter Loescher.

Siemens a inregistrat totodata costuri exceptionale de 344 milioane de euro la diviziile de echipamente pentru transmiterea energiei si de transporturi, precum si pentru restructurarea operatiunilor din domeniul sanatatii.

Citeste si:

Grupul a mentinut totusi estimarile referitoare la stagnarea in acest an a profitului net din operatiuni continue la 6 miliarde de euro.

Analistii anticipeaza un profit net anual de 5,8 miliarde de euro.

Actiunile Siemens au scazut cu 3,4% in urma informatiilor si au influentat negativ bursele europene.

In ultimele sase luni, actiunile Siemens au scazut cu 16%, in timp ce titlurile GE au urcat cu 6%, Philips au coborat cu 11%, iar Alstom au pierdut 28%.