Intr-un interviu acordat ABC News, Buffett si-a chemat secretara pentru a exemplifica diferentele dintre impozitele platite de populatia obsinuita si miliardari. Debbie Bosanek plateste un impozit de 35,8% pe veniturile sale, in vreme ce cunoscutul om de afaceri a platit 17,4%.
Bosanek a fost invitata recent si la discursul anual „State of the Union” sustinut de presedintele Barack Obama in Congresul SUA, ea fiind aleasa imaginea inegalitatii taxelor din SUA.

„Ma simt ca un cetatean obisnuit. Reprezint cetateanul obisnuit care are nevoie de o voce. Toata lumea din biroul nostru plateste taxe mai mari decat Warren”, a declarat secretara omului de afaceri.

In discursul sau de la inceputul saptamanii, Obama a mentionat pentru prima data un nivel al taxei minime pe care cei ultra-bogati ar trebui sa il plateasca: 30% - o idee care a fost numita si „regula lui Buffett”.

„Cresterea taxelor nu imi va schimba comportamentul. Am platit tot felul de taxe, insa mereu am fost interesat sa fac bani. Debbie lucreaza la fel de mult ca mine insa plateste taxe de doua ori mai mari”, spune Warren Buffett.

Citeste si:

Miliardarul, un cunoscut sustinator al lui Obama, a reactionat la declaratiile facute de liderii Republicani care spun ca „regula lui Buffett” reprezinta un razboi intre clase.

„Daca acesta este un razboi, atunci tabara mea are bomba nucleara. Noi avem K Street (n. red – o zona din Washington cunoscuta pentru numeroasele sedii de firme de avocatura, lobby si institute politice), avem Wall Street. Debbie nu are pe nimeni. Vreau un guvern care sa aiba in vedere si oamenii care nu au fost atat de norocosi in viata”, a concluzionat Warren Buffett.

Sursa imagine: Fotopedia.com