"Consiliul Director al Carrefour l-a selectat pe Georges Plassat ca CEO al grupului, cu efect incepand din 18 iunie 2012. Lars Olofsson a informat Consiliul Director ca nu va incerca sa obtina innoirea mandatului de director general la urmatoarea adunare a actionarilor Carrefour, care va avea loc pe 18 iunie", se arata intr-un comunicat transmis luni de al doilea mare retailer la nivel global, cu vanzari de peste 90 miliarde euro pe an.

Georges Plassat (62 de ani), in prezent presedinte si CEO al Vivarte, a fost selectat in unanimitate de membrii Consiliului de Administratie al Carrefour ca succesor al lui Olofsson in functiile de director general si presedinte al CA, relateaza Mediafax.

Plassat se va alatura Carrefour pe 2 aprilie ca director operational executiv, pentru o scurta perioada de tranzitie inainte de a prelua functia de CEO.

Noul sef al Carrefour are o experienta solida in restructurarea companiilor aflate intr-o situatie dificila si se afla in fata celei mai grele incercari din cariera, fiind responsabil de revigorarea afacerilor din Europa de Vest si evitarea unor masuri extreme, precum divizarea grupului.
"Carrefour se scufunda si actionarii se vor astepta ca Plassat sa debuteze in forta. Nu exista nicio indoiala ca are cea mai dificila sarcina din retail in acest an", comenteaza Natalie Borg, director de cercetare la Planet Retail.

Citeste si:

Carrefour a transmis de sase ori in putin peste un an avertismente privind un profit sub estimari, atmosfera in randul angajatilor este incarcata de pesimism, iar actiunile grupului au scazut cu 24% in cei trei ani petrecuti sub conducerea lui Olofsson, fost director executiv de marketing la Nestle.

Plassat trebuie sa ia masuri pentru revigorarea afacerilor de pe segmentul de hipermarketuri in Europa de Vest si stoparea scaderii cotei de piata in Franta, obiective ratate in ultimii ani de mai multi predecesori.

Vivarte are afaceri de 3 miliarde euro pe an, grupul fiind dezvoltat de Plassat, in zece ani, dintr-un producator de incaltaminte aflat pe pierdere intr-un retailer profitabil.