Grupurile financiare Morgan Stanley, Citigroup si Credit Suisse au inregistrat cele mai mari reduceri ale platilor compensatorii pentru sectorul de investment banking.

Valoarea platilor neacordate s-a ridicat in medie la 30% din valoarea primelor.

Credit Suisse, a doua banca dupa active din Elvetia, planuieste sa transforme o parte din primele angajatilor in obligatiuni.

Citigroup va renuntat la acordarea a 70% dintre primele promise angajatilor sai.

Companiile financiare incearca sa-si limiteze costurile pentru a compensa diminuarea veniturilor.

Cifrele de afaceri s-au diminuat in 2011 pe motivul incetinirii activitatii tranzactiiilor financiarea si a fuziunilor, iar angajatii vor trebui sa se multumeasca cu actiuni in loc de bani, potrivit Washington Post.

Bank of America ia in considerare taierea unui sfert din valoarea primelor si limitarea lor la maxim 150.000 dolari per angajat.

In cazul Goldman Sachs, reducerile platilor compensatorii vor depasi scaderea de 26% a cifrei de afaceri, mentioneaza directorul financiar, David Viniar.

Chiar daca salariile angajatilor din companiile financiare au inregistrat cresteri inca din anul 2009, ca masura de limitatea a riscurilor pe durata crizei financiare, bonusurile primite inca mai detineau o cota importanta din pachetul salarial.

Bonusurile acordate in sectorul financiar reprezinta o cota importanta din pachetul salarial, iar reducerea lor a generat un val de nemultumiri printre angajatii companiilor financiar-bancare.

James Gorman, CEO-ul Morgan Stanley, a marturisit ca lumea s-a schimbat, si ca bancherii din New York trebuie sa se adapteze si sa accepte salarii mai mici.

Morgan Stanley a limitat valoarea primelor la 125.000 dolari, si va amana plata a 75% din valoarea bonusurilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Morgan Stanley a cumparat America House din Piata Victoriei