Profitul net al Exxon Mobil a crescut cu 35% anul trecut, de la 30,5 miliarde de dolari in 2010 la 41 miliarde de dolari, sustinut de cresterea preturilor la petrol, imbunatatirea marjelor din rafinare si venituri din vanzarea de active, a anuntat grupul petrolier american.

Veniturile totale au urcat cu 27%, de la 383,2 miliarde de dolari la 486,43 miliarde de dolari, se arata in raportul financiar al Exxon, potrivit Mediafax.

In trimestrul al patrulea al anului trecut, profitul a crescut la 9,4 miliarde de dolari, de la 9,25 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului precedent. Castigul pe actiune a fost de 1,97 dolari, sub asteptarile analistilor de 1,98 dolari, potrivit Bloomberg.

In ultimul trimestru al anului precedent, cotatia in contractele futures a titeiului Brent, de referinta pentru doua treimi din petrolul tranzactionat la nivel global, s-a situat in medie la 109 dolari, comparativ cu 87,45 dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Avansul de 25% al preturilor la petrol a fost suficient pentru a compensa declinul pretului gazelor naturale pe piata americana.

Veniturile au avansat in trimestrul al patrulea cu 15%, de la 105,2 miliarde de dolari la 121,6 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lukoil are noi planuri pentru gazele din Marea Neagra