Grecia trebuie sa incetineasca ritmul de reducere a deficitului bugetar si sa accelereze implementarea reformelor structurale, printre care s-ar putea numara scaderea salariului minim si taierea bonusurilor de sarbatori in sectorul privat, a declarat seful misiunii FMI in Grecia, Poul Thomsen, scrie Mediafax.

Thomsen a afirmat, pentru ziarul Kathimerini, preluat de Reuters, ca cel de-al doilea acord de finantare externa a Greciei, negociat de institutiile financiare internationale, guvernul de la Atena si creditorii privati ai statului elen, trebuie sa se concentreze pe reforme rapide pentru a creste competitivitatea economica.

"Va trebui sa incetinim putin in privinta ajustarilor fiscale si sa ne miscam mai repede, mult mai repede, in implementarea reformelor", a spus oficialul.

El a precizat sa Grecia, Comisia Europeana si FMI vor finaliza in cateva zile negocierile privind noul acord.

"Discutiile privind programul se vor incheia foarte curand, este o chestiune de cateva zile", a aratat Thomsen.

Printre reformele vizate, Grecia ar putea fi nevoita sa reduca salariul minim si sa taie bonusurile de sarbatori in sectorul privat, a adaugat oficialul FMI.

Totodata, el a aratat ca, inainte de semnarea noului acord, FMI vrea asigurari de la principalele partide politice din Grecia ca vor respecta elementele de baza din program indiferent de rezultatul alegerilor din acest an.

Thomsen a reiterat pozitia FMI ca ar putea fi necesar ca creditorii Greciei din sectorul public sa participe la restructurarea datoriei de stat alaturi de cei din sectorul privat. Oficialul considera ca bancile grecesti nu ar trebui nationalizate in cadrul masurilor de recapitalizare.

1. Credeti ca este normal ca FMI sa se amestece in sectorul privat din Grecia?Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri