Veniturile nete din dobanzi au urcat cu 12%, de la 15,6 miliarde de euro la 17,4 miliarde de euro, in timp ce alte venituri au urcat cu 73%, la 1,3 miliarde de euro, iar pierderile diviziei de investitii de capital s-au redus de la doua miliarde de euro la 264 milioane de euro, se arata in raportul financiar al Deutsche Bank, citat de Mediafax.

In trimestrul al patrulea, banca a anuntat o scadere a profitului cu 76%, de la 600 milioane de euro in ultimele trei luni din 2010 la 147 milioane de euro anul trecut, din cauza rezultatelor mai slabe ale diviziei de trading si a reevlauarii in scadere a unor active, potrivit Bloomberg.

Rezultatul din ultimul trimestru s-a situat sub asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, de 556 milioane de euro.

Directorul general al bancii, Josef Ackermann, al carui mandat urmeaza sa se incheie in mai, a renuntat in noiembrie la obiectivul ca Deutsche Bank sa anunte un profit anual record, din cauza intensificarii crizei.

Citeste si:

Seful diviziei de investitii, Anshu Jain, care va prelua conducerea bancii in acest an impreuna cu Juergen Fitschen, a declarat saptamana trecuta ca 2012 a inceput usor mai bine decat s-a incheiat anul trecut.

Deutsche Bank a renuntat in noiembrie la obiectivul de a raporta un profit de 10 miliarde de euro pentru anul trecut si a anuntat desfiintarea a 500 de locuri de munca.