Troica internationala si guvernul elen au convenit pana in prezent reducerea cheltuielilor cu circa 2,5 miliarde de euro si trebuie gasite solutii pentru economisirea altor 700 de milioane de euro, a relatat ziarul elen, citat de Mediafax.

Guvernul a convenit restrangerea cheltuielilor in domeniul sanatatii si al farmaciilor cu 1,1 miliarde de euro, in cel al apararii cu 300 milioane euro, in timp ce investitiile de stat vor fi taiate cu 400 de milioane de euro. Alte 650 de milioane de euro vor fi economisite prin reducerea subventiilor si a altor costuri.

Ministerul pentru Reforma in Administratie a anuntat luni ca guvernul intentioneaza sa concedieze 15.000 de angajati din sectorul public si sa desfiinteze sau sa reduca numarul agentiilor din sectorul public, pana la sfarsitul acestui an, potrivit agentiei elene Athens News.
Guvernul are ca obiectiv ca numarul angajatilor din sectorul public sa fie redus cu 150.000, pana la sfarsitul anului 2015.

Citeste si:

Potrivit unor surse din minister, creditorii internationali au conditionat acordarea noului program de sprijin financiar de 130 de miliarde de euro de reducerea numarului de angajati din sectorul public.

Concedierile vor avea loc in toate ministerele, inclusiv in cazul personalului din armata si educatie.