Potrivit informatiilor din piata financiara, Latsis ar putea ceda si participatia detinuta la Hellenic Petroleum, relateaza Mediafax.

Decizia ar fi motivata inclusiv de exacerbarea crizei financiare din Grecia si de lipsa de capital, potrivit Kathimerini.
EFG Eurobank detine in Romania Bancpost.

Familia Latsis controla in decembrie, prin intermediul EFG Group, 44,7% din actiunile EFG Eurobank, potrivit site-ului EFG Eurobank. Aproape 30% din actiunile EFG Eurobank sunt detinute de persoane fizice, 16,9% de investitori institutionali, iar 8,5% de alti investitori.
EFG Eurobank si Alpha Bank, de asemenea, prezenta in Romania, au anuntat in august ca vor fuziona, pentru a forma cel mai mare grup bancar din Europa de Sud-Est.

Fuziunea, aprobata de actionari in noiembrie, a fost insa pusa sub semnul intrebarii dupa ce Alpha Bank a anuntat in ianuarie ca vrea sa organizeze o noua adunare a actionarilor pentru a analiza impactul pierderilor din implicarea bancilor in programul de reducere a datoriilor statului elen.

Expunerea EFG Eurobank pe obligatiuni ale statului elen este de aproximativ doua ori mai mare decat cea a Alpha Bank. EFG detine obligatiuni guvernamentale de 6,9 miliarde de euro, iar Alpha Bank de 3,8 miliarde de euro, potrivit Reuters.

Citeste si:

Potrivit EFG Eurobank, fuziunea a fost deja aprobata si a fost conditionata numai de acordul autoritatilor, care a fost obtinut.

In Romania, Consiliul Concurentei a autorizat absorbtia EFG Eurobank de catre Alpha Bank, stabilind ca fuziunea nu denatureaza concurenta pe piata romaneasca. In Romania, fuziunea EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancport, cu Alpha Bank va duce la cea mai mare consolidare inregistrata pana in prezent pe piata locala, banca rezultata urmand sa ocupe locul al treilea in functie de active.

In Romania, grupul Alpha detine controlul asupra Alpha Bank Romania, Alpha Leasing Romania IFN, SSIF Alpha Finance Romania, Alpha Insurance Brokers, Alpha Astika Akinita Romania si AGI-RRE Participations 1.

Pe piata locala, grupul EFG detine controlul asupra Bancpost, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Leasing IFN, EFG Eurobank Property Services, EFG Retail Services IFN, Eliade Tower, IMO Property Investments Bucuresti, IMO-II Property Investments, Retail Development, Seferco Development, EFG Eurolife Asigurari de Viata, EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG IT Shared Services.