Biserica Catolica din Italia ar putea plati anual taxe de sute de milioane de euro, ca urmare a planurilor guvernului de a-i retrage scutirile de taxe, potrivit BBC, citat de Mediafax.
Premierul italian Mario Monti a anuntat ca Vaticanul trebuie sa plateasca taxe pe proprietatile ce nu au caracter religios. Pana in prezent, biserica era scutita in Italia de la plata unor astfel de taxe.

Costul anual ar putea fi de pana la 720 de milioane de euro, potrivit autoritatilor.

Biserica Catolica din Italia detine aproximativ 110.000 de proprietati, in valoare de circa noua miliarde de euro. Printre acestea se afla centre comerciale si proprietati rezidentiale.

In decembrie, guvernul a reintrodus un impozit pe proprietatile imobiliare, de care biserica este scutita.

Tot mai multi italieni se opun acestor scutiri, pe care le considera le considera privilegii in contextul austeritatii, noteaza BBC.

Dupa ultimul pachet de masuri de austeritate, peste 130.000 de italieni au semnat o petitie online in care cereau revocarea statutului de scutire de taxe pentru biserica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri