Fostul presedinte la Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn (foto) este interogat astazi de catre politia franceza, in orasul Lille, pentru complicitate la proxenetism si uz nejustificat de bunuri corporate, scrie publicatia Le Figaro.
Aflat in arest preventiv, Dominique Strauss-Kahn, a sosit in Lille la ora 09.00 (10.00, ora Romaniei) intr-un sedan negru cu geamuri fumurii, inconjurat de o armata de fotografi si cameramani.

La intrarea in sediul jandarmeriei pentru a fi anchetat in dosarul denumit Carlton, el nu a dorit sa declare nimic presei. Curand dupa aceea, procurorii au anuntat trecerea sa in custodie pentru complicitate la proxenetism si uz nejustificat de bunuri corporate.

In acest caz, jandarmeria ancheteaza o retea de prostitutie din Franta si Belgia, in care sunt implicati atat oficiali cat si politisti. Procurorii au audiat mai multe prostituate, care au declarat ca au intretinut relatii sexuale cu Strauss-Kahn in 2010 si 2011 la un hotel de lux din Paris, un restaurant din capitala franceza si, de asemenea, la Washington. Strauss-Kahn a trait in capitala SUA, in perioada in care a fost sef al FMI. El a demisionat din aceasta pozitie in luna mai.

Audierile in acest caz au fost demult anticipate, iar intrarea in custodie a lui Strauss-Kahn a venit imediat de la intrarea sa in sediul jandarmeriei. Durata in care acesta se va afla in custodie este necunoscuta, desi perioada normala este de 48 de ore.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri