In paralel s-au organizat si mitinguri de sustinere pentru Putin. Acestea au atras atentia presei internationale care i-au intrebat pe participanti care sunt motivele pentru care il sprijina pe actualul premier, potrivit Msnbc.

Majoritatea celor de la mitingul pro Putin sunt muncitori, persoane asistate social, profesori si angajati la companiile de stat.

Unii dintre sustinatori au marturisit ca vor primi doua zile libere in schimbul participarii la eveniment, in timp ce altii au venit pentru ca au fost platiti cu suma de 2.000 de ruble, aproximativ 67 de dolari.

In privinta protestelor organizate de opozitie, Vladimir Putin este de parere ca liderii lor sunt de fapt agenti sustinuti de Statele Unite.

Citeste si:

Daca fostul ofiter KGB castiga alegerile, va ocupa functia de presedinte pentru urmatorii 6 ani.

Vladimir Putin a avut deja doua mandate intre 2000 si 2008, iar dupa castigarea alegerilor din 2008 de catre Dmitri Medvedev a fost desemnat prim ministru.

Protestele impotriva lui Putin au fost declansate odata cu acuzatiile de frauda de la alegerile parlamentare ce s-au incheiat pe 4 decembrie 2011 cu victoria partidului Rusia Unita.

Alti candidati la alegerile prezidentiale sunt: Vladimir Zhirinovsky, Gennady Zyuganov si omul de afaceri Mikhail Prokhorov.