Italia a vandut obligatiuni de 6,25 miliarde euro la randamente in scadere, inclusiv pentru cele pe zece ani, considerate de referinta, intrucat perspectivele unei noi runde de imprumuturi masive de la Banca Centrala Europeana (BCE) pentru institutiile de credit europene au sustinut cererea, conform Mediafax.
Trezoreria italiana a vandut obligatiuni pe zece ani in valoare de 3,75 miliarde de euro, la un randament de 5,5%, cel mai scazut din septembrie si in declin de la 6,08% la ultima licitatie similara de la sfarsitul lunii ianuarie.

Investitorii au licitat de 1,4 ori valoarea disponibila, fata de 1,42 ori in ianuarie, potrivit Bloomberg.

Autoritatie italiene au vandut si obligatiuni pe cinci ani in valoare de 2,5 miliarde de euro la randamentul de 4,19%, in scadere de la 5,39% la ultima licitatie din ianaurie.

Vanzarea de obligatiuni va ajuta Trezoreria sa acopere maturitati de 37 de miliarde de euro in aceasta saptamana.

Iesirea Italiei pe piata financiara are loc cu numai o zi inaintea celei de-a doua runde de imprumuturi pe trei ani organizate de BCE pentru bancile din zona euro. Introducerea de lichiditati masive de catre BCE in piata financiara a crescut disponibilitatea bancilor de a cumpara obligatiuni guvernamentale si a contribuit la declinul randamentului titlurilor Italiei.

Bancile din zona euro ar putea imprumuta circa 470 de miliarde de euro de la BCE miercuri, aproape de totalul de 489 miliarde de euro din decembrie, potrivit mediei estimarilor a 28 de analisti consultati de Bloomberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri