Pretul aurului a atins marti cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni si se apropie de 1.800 de dolari uncia, inaintea operatiunii Bancii Centrale Europene (BCE) de suplimentare a lichiditatilor ieftine puse la dispozitia bancilor, transmite Reuters.
Cotatia argintului a urcat cu 4%, la maximul ultimelor cinci luni, informeaza Mediafax.

"Preturile aurului si argintului sunt ridicate de asteptarea unor noi lichiditati pe piata", a declarat Frank McGhee, trader pentru metale pretioase la compania Brokerage Services.

Aurul spot este in urcare cu 1,1%, la 1.785,51 dolari uncia, dupa un varf de 1.789,4 dolari uncia atins in timpul sedintei.

Contractele americane pentru aurul cu livrare in aprilie sunt in crestere cu 12,3 dolari, la 1.787,2 dolari uncia, volumul tranzactiilor fiind modest.

Pretul argintului este in urcare cu 3,8%, la 36,69 dolari uncia, dupa ce a atins 36,74 dolari uncia, cel mai ridicat nivel dupa 22 septembrie 2011.

Argintul a inregistrat in acest an cea mai buna performanta de pe piata metalelor pretioase, cu un avans de 32%. Anul trecut, cotatia argintului a suportat o corectie de 10%, dupa un nivel record de aproape 50 de dolari uncia atins in aprilie.

Analistii anticipeaza ca BCE va pune miercuri la dispozitia bancilor lichiditati de 500 de miliarde de euro, sub forma de imprumuturi pe termen de trei ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri