Banca Mondiala a prezentat un raport despre gradul de saracie din tarile in curs de dezvoltare. Datele au scos la iveala ca ponderea celor care traiesc cu venituri mai mici de 1,25 dolari pe zi s-a micsorat la 22% , fata de 43% in 1990 si 52% in 1981.
Evolutia cea mai buna a fost inregistrata in Asia de Est, unde valorile au scazut de la 77% in 1981, la 14% in 2008, conform BusinessInsider.

Dar cazul nu este singular, au fost observate imbunatatiri in toate regiunile in curs de dezvoltare: Asia de Sud, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si America de Sud.

In Africa Subsahariana valorile au stagnat, circa jumatate din locuitorii acestei zone inca mai traiesc in conditii de saracie extrema, castigand sub 1,25 dolari pe zi.

Numarul de persoane care au venituri zilnice intre 1,25 si 2 dolari s-a dublat pana in 2008, cand a atins 1,18 miliarde, fata de 648 milioane in 1981.

Banca Mondiala mentioneaza ca efectele crizei economice nu ar trebui sa modifice substantial aceste cifre, mai ales daca se tine cont de faptul ca recesiunea a lovit mai mult in tarile dezvoltate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri