Vanzarea pachetului de actiuni la cea mai mare companie de asigurari din Israel va genera un castig de circa 103 milioane de euro, a anuntat miercuri compania italiana., al treilea mare asigurator din Europa, scrie Mediafax.

Pretul de vanzare este cu 12,6% mai mare decat valoarea de piata inregistrata marti de participatia detinuta de Generali la Migdan Insurance.

"Tranzactia va mari lichiditatile Generali, in conditiile in care compania se retrage de pe o piata care nu a mai avut, in ultimii ani, o importanta centrala in strategia de extindere a activitatilor", se arata intr-un comunicat al companiei.

Generali, cel mai mare asigurator european pe segmentul asigurarilor de viata, a contribuit la infiintarea Migdal Insurance si Financial Holdings, in 1934.

Citeste si:

In prezent, Generali se concentreaza pe pietele cu potential mare de crestere, precum Europa de Est, unde are deja o prezenta importanta, inclusiv in Romania, ca si Asia si Brazilia.

Compania italiana este prezenta pe piata locala prin Generali Romania, societate formata in a doua jumatate a anului trecut in urma fuziunii prin absorbtie dintre Generali Asigurari si Ardaf.