Cafeneaua, cu o suprafata de 430 mp si un bar cu o lungime de 17 metri, a fost amenajata ca un adevarat laborator, unde Starbuck va testa sortimente rare si exclusive de cafea, precum si retete de prajituri. Noua unitate Starbuck se afla in sediul Amsterdamsche Bank, o cladire simbol amplasata in Piata Rembrandt.

Primele trei cafenele de tip concept store ale Starbucks au fost inaugurate in 2009 in Seattle si cuprind, la fel ca si cafeneaua din Amsterdam, zone unde se desfasurau concerte si activitati culturale.

Amsterdam a fost ales pentru a gazdui primul concept store din Europa intrucat sediul central al Starbuck si instalatiile de prajire a cafelei se afla tot in acest oras, a explicat Rich Nelsen, senior vicepresedinte al Starbuck pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. In sediul din Amsterdam isi desfasoara activitatea peste 200 de angajati.

Citeste si:

Toate sortimentele de cafea Starbucks din Europa, Orientul Mijlociu si Africa sunt prajite, ambalate si distribuite in Amsterdam.

Starbucks se afla pe locul al optulea in topulor celor mai admirate companii din lume, potrivit unui sondaj realizat de revista Fortune printre oamenii de afaceri.

Sursa foto: starbucks.com