Germania incepe sa puna presiune pe Banca Centrala Europeana (BCE) pentru sterilizarea lichiditatilor suplimentare introduse in sistemul financiar in contextul crizei datoriilor din zona euro, ca urmare a increderii Berlinului ca Europa a depasit faza acuta a crizei, potrivit Mediafax.
Un important aliat din Parlamentul german al cancelarului Angela Merkel a cerut ca BCE sa revina rapid la misiunea de combatere a inflatiei si de asigurare a stabilitatii monedei euro.

"Sper ca BCE sa-si recunoasca limitele si sa retraga mai tarziu banii", a afirmat Volker Kauder, seful grupului parlamentar al aliantei Partidului Crestin Democrat - Uniunea Social Crestina Bavareza.

Avertismentul lui Kauder vine dupa declaratii similare ale cancelarului Merkel la summit-ul liderilor europeni de la inceputul lunii martie. Raspunzand unei critici din partea Braziliei privind un "tsunami de bani ieftini" pe pietele globale, Merkel a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca este increzatoare ca BCE a incheiat programul de imprumuturi nelimitate cu scadenta la trei ani.

Merkel a dat asigurari ca BCE nu va mai repeta astfel de masuri.

Prin programul de imprumuturi pe trei ani pentru banci, BCE a introdus in sistemul financiar lichiditati de peste 1.000 de miliarde de euro.

Odata cu incheierea, aparent cu succes, a procesului de restructurare datoriilor statului elen, si in urma reactiei pozitive a pietelor la al doilea pachet financiar pentru Grecia, Germania pare sa acorde o prioritate mai mare pericolului inflatiei, scrie Bloomberg.

Merkel a declarat ca liderii europeni vor fi nevoiti sa continue sa lupte si in anii urmatori impotriva crizei, insa politicienii germani sunt tot mai increzatori in capacitatea Europei de a face fata problemelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri